Imatge del video promocional a Youtube

Murcia Project: una còpia al desert de l'Aràbia Saudita, amb riu Segura inclòs

El govern de Riad i la constructora més gran del món s'han unit per fer 14.000 habitatges de luxe en una superfície de 500 hectàrees
Actualitzat
TEMA:
Aràbia Saudita

La capital de l'Aràbia Saudita, Riad, està creixent cap al nord en un projecte inspirat en Múrcia, "una de les ciutats més boniques d'Espanya, per la bellesa del disseny urbà que reflecteix el luxe modern i la seva distintiva vista al Mediterrani", segons els promotors, que recorden que el poeta Abu al-Suri al-Randi ja parlava de la seva bellesa.

Tot i ser al desert, Murcia Project tindrà una rèplica del riu Segura, amb el passeig Murcia Rio, o l'Edifici Moneo.

 


És un projecte de col·laboració publicoprivat, amb una inversió de 667 milions de dòlars (570 milions d'euros), promogut per la Companyia Nacional d'Habitatge, propietat del Ministeri d'Habitatge de l'Aràbia Saudita, i la constructora més gran del món, la Corporació Estatal d'Enginyeria de la Construcció de la Xina (CSCEC)

S'hauria gestat en una visita a la Xina del príncep hereu Mohammed Bin Salman, una figura polèmica relacionada, per exemple, amb l'assassinat del periodista Jamal Kashoggi.


14.000 habitatges

En total, són 500 hectàrees, amb la previsió de fer 14.000 habitatges, entre apartaments i cases adossades. També hi haurà oficines i superfície comercial, parcs públics, catorze mesquites i vuit escoles.

La primera fase s'ha d'entregar al desembre i ja hi ha el 90% venut, segons ha informat murciadiario.com.

A més d'Espanya, també hi ha altres localitats amb el nom de Múrcia a les Filipines, Costa Rica i Bolívia. En el cas de l'Aràbia Saudita, es tracta d'una enorme urbanització de luxe.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita Urbanisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut