Imatge de Joan Corbella (Wikimedia Commons / GuillemMedina)

Mor el doctor Joan Corbella, psiquiatre i divulgador científic

Es va fer conegut per la seva participació en diversos programes de TV3, en què aplicava la psiquiatria a la vida quotidiana
Actualitzat
TEMA:
Obituari

Joan Corbella, el metge psiquiatre que es va fer popular per la seva tasca de divulgació científica, ha mort aquest dimecres a Palma.

Corbella es va donar a conèixer per la seva participació en diversos programes de TV3, en què comentava aspectes relacionats amb la psiquiatria i la seva aplicació a la vida quotidiana.

Nascut el 1945 a Santa Coloma de Queralt, on el seu pare feia de metge, va seguir-ne els passos i també va estudiar Medicina. Quan encara estudiava, va començar a treballar amb el doctor Ramon Sarró, un fet clau per decidir-se a escollir psiquiatria com a especialitat.

L'any 2011, en una entrevista al programa "Opció personal", de Catalunya Ràdio, Corbella destacava la importància de la part vocacional i humana en la medicina:

 

 

Corbella també va col·laborar en mitjans com Ràdio Barcelona, la COPE, Onda Cero i el suplement dominical del diari "Avui".

Una de les seves últimes intervencions va ser al programa "Preguntes freqüents" el febrer del 2020, quan començava la pandèmia del coronavirus:

 

 

Llibres de divulgació i una obra guanyadora del Ramon Llull

La seva tasca com a divulgador el va portar a escriure diversos llibres que van tenir una gran acollida per part del públic, entre els quals "Una relació: pares i fills", "Viure cada dia", "Tristeses i depressió", "Por del silenci" o "Vida quotidiana".

En un altre àmbit, Corbella va escriure la novel·la "D'avui a demà", amb la qual va guanyar el Premi Ramon Llull l'any 1997.

L'any 2005 es va casar amb l'escriptora Maria de la Pau Janer, que s'ha acomiadat de Corbella a Instagram amb un poema de Rainer Maria Rilke:

 

 

 

ARXIVAT A:
Obituari Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut