L'any passat va estrenar a L'Auditori la peça "Les càrregues" (CCMA)

Mor el compositor i violinista Jordi Cervelló als 86 anys

Per la seva trajectòria se li va concedir una Creu de Sant Jordi i un Premi Nacional de Música
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

El compositor Jordi Cervelló ha mort avui als 86 anys a l'Hospital de Figueres, on estava ingressat, a causa de les complicacions d'una pneumònia. Format com a violinista i amb una feina docent destacada al Conservatori de Badalona, les seves composicions buscaven l'equilibri entre la tradició històrica i la sensibilitat contemporània.

Des del seu estudi vivenda al barri de Sarrià, a Barcelona, va dedicar els últims temps a posar al dia el seu catàleg, format per un centenar d'obres. Des del seu blog també va reivindicar les dones marginades de la història de la música. Té la Creu de Sant Jordi i un Premi Nacional de Música, concedit pel govern el 2010.

L'any passat, amb la Banda Municipal de Barcelona, va estrenar a L'Auditori la peça "Les càrregues", inspirada en l'impacte que li van provocar els fets de l'1 d'octubre del 2017.

El violí ha inspirat la major part de la seva música, amb una línia fermament arrelada en els grans clàssics del segle XX. El seu catàleg, àmpliament difós internacionalment, està format per unes quaranta obres per a corda.

El 1973 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per l'obra "Seqüències sobre una mort".

 

 

ARXIVAT A:
Obituari Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut