Mor als 90 anys el dissenyador Andrés Sardà, revolucionari de la moda íntima

Va aconseguir situar la seva firma al capdavant del disseny internacional
Redacció Actualitzat
TEMA:
Moda

Andrés Sardá ha mort als 90 anys. Un dels grans dissenyadors de la moda, Sardà va ser qui va posar el cronòmetre de la moda interior a zero.

L'Espanya franquista només tolerava una llenceria germana de l'ortopèdia, rígida, sense disseny, i ell, horroritzat, va voler fer que les dones, com a mínim de roba endins, poguessin sentir-se atractives, còmodes i lliures. I va fer tota una revolució. Començant pel nom.

Sardà s'enorgullia d'haver inventat el terme "moda íntima", que posava fantasia i glamur a la simple funció pràctica.

Va reconvertir la fàbrica familiar de mantellines i encaixos, Sardà Hermanos, en una empresa pionera en la recerca de nous materials, Eurocorset.

 

Va descobrir la lycra en un viatge a Nova York; encara ningú al món havia pensat en el seu ús tèxtil i ell va ser el primer que, el 1962, llançava al mercat una col·lecció feta amb aquest material ara tan assumit i imprescindible.

Va posicionar la seva empresa al capdamunt del segment del luxe, amb peces de llenceria i de bany pròximes a l'alta costura. També va ser un dels primers empresaris tèxtils catalans a apostar per l'exportació.

Apassionat del disseny i de buscar sempre el "look" més espectacular, feia anys que havia cedit la direcció creativa a la seva filla Núria, que al costat dels seus germans, mantenen l'esperit d'una empresa que duu el nom d'un autèntic emprenedor.

ARXIVAT A:
Moda Obituari
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut