Més de 1.000 detinguts en la manifestació opositora celebrada a Moscou

La concentració, no autoritzada, s'havia convocat contra el veto als candidats opositors a les eleccions municipals del 8 de setembre
Actualitzat
TEMA:
Vladímir Putin

La policia russa ha detingut aquest dissabte més de 1.000 persones en una manifestació no autoritzada davant l'Ajuntament de Moscou. La concentració s'havia convocat contra el veto als candidats opositors a les eleccions municipals del 8 de setembre. 

Els agents han començat a traslladar els congregats als furgons desplegats a la zona hores abans de l'inici de la protesta, que ha començat a les 14.00.

Els efectius antiavalots han format, a més, una línia perquè els manifestants no s'aproximessin a l'Ajuntament, situat a la cèntrica avinguda Tverskaia, i els han fet caminar cap a carrers veïns.

A més, el fort dispositiu policial ha restringit l'accés al lloc de la protesta per impedir que nous manifestants se sumessin a l'acte.

Detencions de candidats

Abans de l'inici de la protesta van ser detinguts diversos candidats opositors a les eleccions locals. Les candidatures van ser rebutjades per la comissió electoral, entre ells la de Dmitri Gudkov, Ivan Zhdanov, Liúbov Sobol i Iúlia Galiamina.

Prèviament, els agents van fer escorcolls als apartaments i les seus dels opositors que lluiten per participar en els comicis a l'Assemblea Legislativa de Moscou, previstes per al 8 de setembre.

Els registres van començar el divendres a la nit i van continuar aquest dissabte, segons han informat diversos afectats en els seus comptes de les xarxes socials.

També s'han obert quinze casos administratius per cridar la gent a participar en la manifestació d'aquest dissabte. A alguns dels líders opositors els han traslladat a comissaria per fer-los interrogatoris, i alguns compleixen arrest.

 

 

Les autoritats han intentat així escapçar la manifestació d'aquest dissabte, després que a la del cap de setmana anterior, que estava autoritzada, hi van anar 12.000 persones, segons la policia, i 22.400 segons l'organització Comptador Blanc, especialitzada en el còmput de manifestants.

Aquest divendres, la policia moscovita havia advertit que recorreria a "tots els mitjans necessaris per garantir la seguretat dels ciutadans, prevenir i impedir l'alteració de l'ordre públic".

Negat el registre de 57 candidats opositors

La comissió electoral moscovita ha negat el registre a 57 candidats, entre els quals figuren alguns dels principals dirigents opositors.

L'oposició acusa les autoritats de manipular els milers de signatures recollides durant les últimes setmanes pels seus candidats i d'haver-les transcrit incorrectament en el registre electrònic.

Mentrestant, la comissió electoral incrimina obertament els opositors d'incloure en les seves llistes més de 300 "ànimes mortes" i gairebé 10.000 persones inexistents.

ARXIVAT A:
Vladímir Putin
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut