Bandera espanyola en una manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona (Reuters)

Llum verda a la marxa per la unitat d'Espanya a Manresa prohibida per l'Ajuntament

L'Ajuntament prohibia la marxa per donar compliment a uns acords de ple del 2013 i 2016 que qualifiquen Manresa de "ciutat antifeixista"
Redacció Actualitzat

La Conselleria d'Interior, controlada ara pel govern espanyol amb l'article 155, ha donat llum verda a la manifestació a Manresa impulsada per la germandat Hermanos Cruzados i que té el suport de Somatemps. L'Ajuntament va anunciar que prohibia la marxa pels acords de govern que declaren la ciutat antifeixista.

Per a la Conselleria d'Interior, la manifestació és un "dret constitucional". Argumenta que segons els informes fets pels Mossos i la Policia Local "no veuen motius de seguretat per modificar-la o prohibir-la".

La concentració es farà diumenge a les dotze del migdia a la plaça Espanya de la capital del Bages.

Els acords de govern de la "ciutat antifeixista"

Aquesta setmana, l'Ajuntament de Manresa va anunciar que prohibia la marxa per donar compliment a uns acords de ple del 2013 i 2016. La ciutat es va declarar "antifeixista" i es comprometien a no permetre l'exhibició de pancartes o lemes que fomentin l'odi i la violència cap a les persones per raó de sexe, origen, ideologia, orientació sexual o religiosa.

Així doncs, l'Ajuntament va explicar que els organitzadors serien multats si feien la "marxa patriòtica" a la ciutat.





 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut