Els Bombers de la Generalitat alerten de la perillositat de l'incendi de Capellades

El foc de Capellades és tan perillós per als bombers com el d'Horta de Sant Joan

L'orografia i les condicions meteorològiques poden posar en greu perill els bombers que hi treballen
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

El cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, Albert Ventosa, ha comparat l'incendi de Capellades amb el d'Horta de Sant Joan del 2009, on van morir 5 bombers.

Segons Ventosa, l'orografia i les condicions meteorològiques el converteixen en molt similar, i per això prioritzaran la seguretat:

"Un dels objectius que tenim, i molt clar, és l'autoprotecció del nostre personal. Perquè les condicions són molt complexes des d'un punt de vista de seguretat."

 

"Si observem el relleu de la zona, és molt abrupte; valls molt tancades, pendents molt forts, on en cas que tinguéssim revifades a l'interior seria molt difícil poder extreure la nostra gent."

"És un escenari que ens recorda en part, per abrupte, per les condicions meteorològiques, per la manca d'accessibilitat, l'escenari de l'incendi d'Horta de Sant Joan que vam tenir l'any 2009."

 

 

 


Pot ser "una trampa" per als bombers

Tant Ventosa com Marc Castellnou, cap dels GRAF, han admès que és un incendi petit, de menys de 70 hectàrees, però preveuen que pot revifar-se força en les pròximes hores.

Castellnou ha dit que han pogut perimetrar el foc, però que a la tarda el vent farà que torni a ser virulent:

"La direcció de l'incendi serà ascendent cap a la carena, però la caiguda dels focus secundaris serà en direcció contrària."

"Això crea una trampa ràpida al sistema d'extinció, que ha de córrer darrere d'un incendi cap on està avançant, però en canvi la columna està sembrant la seva esquena de focus secundaris. I aquest és el perill que tenim, i ara estem treballant per confinar aquests focus secundaris en un perímetre de 300 hectàrees."

"Per poc que el vent torni a aixecar les flames, pujarà i cremarà per damunt de cremat el que ahir no va poder consumir a última hora del dia."

ARXIVAT A:
Incendis Incendi Horta de Sant Joan
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut