Les defenses de Crespo i Petrov demanen anul·lar les investigacions del "cas Clotilde"

Aquest matí ha començat el judici contra l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo i quatre acusats més per corrupció vinculada a la màfia russa
Redacció Actualitzat

Les defenses han demanat aquest matí anul·lar les investigacions policials i judicials de l'anomenat "cas Clotilde" sobre un suposat entramat de corrupció urbanística a Lloret de Mar, a la Selva. En la primera sessió del judici davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els advocats han al·legat que s'ha vulnerat el dret de defensa. Consideren que les investigacions van començar molt abans que una autoritat judicial permetés interceptar trucades o fer seguiments. Afegeixen que es va fer una "prospecció general" per intentar trobar algun il·lícit penal a l'empresari rus Andrei Petrov, que la fiscalia vincula amb la màfia del seu país.

La petició serà analitzada pel tribunal i l'interrogatori dels acusats es farà previsiblement el 30 de juny. El TSJC ha començat a jutjar avui el "cas Clotilde". Al banc dels acusats hi ha l'exdiputat convergent i exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo, pels delictes de suborn i prevaricació. La tesi de la fiscalia és que ell i altres persones del seu entorn van aconseguir favors d'Andrei Petrov a canvi de facilitats en la construcció d'un complex urbanístic a l'antiga plaça de toros del municipi de la Selva.

Per a Crespo es demanen dos anys i mig de presó, 17 d'inhabilitació i una multa de 831.000 euros. També jutgen pel mateix motiu l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls. A Petrov li reclamen la mateixa quantitat, però la petició de presó per a ell es queda en els dos anys.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut