La primera fàbrica de bateries d'Espanya s'instal·laria "a prop" de la Seat de Martorell

D'aquesta manera s'aplana el camí perquè Seat fabriqui cotxes elèctrics a Martorell
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Seat

El govern espanyol ha anunciat la creació de la primera fàbrica de bateries per a cotxes d'Espanya "a prop" de la planta de Seat a Martorell. L'impulsarien un consorci publicoprivat, format pel govern espanyol i les empreses Seat-Volkswagen i Iberdrola.

El projecte està obert a altres socis, segons ha explicat la ministra d'Indústria, Energia i Turisme, Reyes Maroto. Aquest projecte permetrà, en paraules de la ministra, "que fabricants com Seat, que ha anunciat un procés de transformació de la planta de Martorell cap als vehicles elèctrics, disposin d'una planta de bateries a prop per desenvolupar aquest nou model de mobilitat".


Dubtes sobre la ubicació de la fàbrica

Des de Vicepresidència confirmen negociacions amb el govern espanyol i empreses del sector sobre aquest projecte, mentre fonts sindicals asseguren no tenir constància, per ara, que la fàbrica s'instal·li a Catalunya. El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ho veu "positiu", però ha rebut al mateix temps amb cautela la notícia. Des del Ministeri d'Indústria apunten que la ubicació encara està per decidir.

L'anunci es fa poques hores abans de la visita del rei Felip a les instal·lacions de Seat a Martorell. No hi assistirà cap membre del govern català en rebuig a la presència de Felip VI.

Aquest seria el primer dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica finançat amb fons europeus i busca, segons la ministra, crear unes instal·lacions "que permetin fabricar de forma autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet".


 

S'aplana el camí per produir cotxes elèctrics a Seat

Martorell es prepara, doncs, per a un anunci que pot ser molt important per a la companyia: la fabricació, per primera vegada, d'un cotxe elèctric, i no només un, sinó els de Volkswagen, Skoda i la mateixa Seat.

El president de Seat posava tres condicions al govern espanyol per fer-ho: més fons europeus, més electrificació i una fàbrica de bateries a prop. I avui, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha recollit el guant públicament.

A l'espera de saber on s'instal·laria, un dels projectes que hi encaixaria seria Nissan Zona Franca, però a fonts tant del sector com de l'empresa no els consta. Des de la Generalitat creuen, però, que aquest projecte no s'hauria d'escapar de Catalunya.

ARXIVAT A:
Seat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut