La policia deté el líder opositor rus Aleksei Navalni per violar l'arrest domiciliari

El considerat fins fa poc principal rival polític de Putin havia sortit per anar a una manifestació no autoritzada davant del Kremlin
Actualitzat

La policia ha detingut el líder de l'oposició extraparlamentària russa, Aleksei Navalni, al centre de Moscou després de violar l'arrest domiciliari per participar en una protesta davant del Kremlin.

Segons l'agència Interfax, Navalni ha estat detingut davant de l'hotel Ritz Carlton, on s'havia reunit amb un grup dels seus partidaris per dirigir-se a la plaça del Manej, per participar en una manifestació no autoritzada. "El fet que m'hagin detingut no significa res", ha escrit Navalni en el seu compte de Twitter.

La detenció de l'opositor s'ha produït hores després de ser condemnat a tres anys i mig de llibertat condicional després d'un judici en el qual va ser acusat de diversos delictes econòmics. En el mateix procés, el seu germà, Oleg, va ser sentenciat a la mateixa pena i, en el seu cas, haurà d'ingressar en un centre penitenciari.

Aleksei Navalni era considerat fins fa poc el principal rival polític del president rus, Vladímir Putin, després d'aconseguir un terç dels vots en les últimes eleccions a l'alcaldia de Moscou.

"Es tracta de la condemna més fastigosa i mesquina de totes les possibles. Les autoritats no només destrueixen els seus oponents polítics, sinó que també en destrueixen i torturen les famílies", ha dit Navalni després de la lectura de la sentència.

Famós per denunciar la corrupció en l'admimistració pública i per organitzar protestes multiturinàries contra el govern el 2011, Navalni manté la seva innocència i vincula el seu processament a l'activitat política que ha desenvolupat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut