L'astronauta Edwin "Buzz" Aldrin sobre la lluna, en la imatge difosa per la NASA (Reuters)

La NASA busca la pròxima generació d'astronautes

L'Agència Espacial nord-americana vol renovar la plantilla actual, que és de 47 astronautes en actiu
Redacció Actualitzat

Ser nord-americà, graduat en una carrera de ciències, enginyeria o matemàtiques i un mínim de tres anys d'experiència professional, o bé mil hores de vol com a pilot. Aquests són els principals requisits per convertir-se en un dels nous astronautes de la NASA. L'Agència Nacional per a l'Aeronàutica i l'Espai ha obert el termini d'inscripcions per accedir "al millor lloc de treball a dins o fora del planeta".

Les sol·licituds es poden presentar fins al 18 de febrer, però els admesos per renovar l'actual plantilla de 47 astronautes en actiu no s'anunciaran fins a mitjans del 2017. L'agència espacial nord-americana explica que els astronautes seleccionats podran formar part de la tripulació de les naus més avançades de la història espacial i participar en viatges com una futura missió tripulada a Mart.

Els sol·licitants hauran de passar també anàlisis mèdiques i les proves de llarga durada de la NASA. No hi ha restriccions per edat i s'ofereix un sou d'entre els 60.000 euros i els 132.000 euros a l'any.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut