Grues aturades durant la primera jornada de vaga dels estibadors el 5 de juny de 2017 (Horitzontal)

La justícia europea multa Espanya amb 3 milions per la reforma de l'estiba

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea qualifica de "greu" el retard en la reforma de l'estiba
Redacció Actualitzat

Espanya haurà de fer front finalment a una multa de tres milions d'euros pel retard en la reforma del sector de l'estiba. Així ho ha decidit el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en una sentència que qualifica aquest retard -de 29 mesos- de greu, ja que afectava un dels pilars de la Unió, la llibertat d'establiment de les companyies estibadores estrangeres.

Però malgrat tot, el tribunal aprecia l'existència de "bona fe" per part del govern espanyol i per això situa la multa a pagar molt per sota del 22 milions que s'esperaven.

El conflicte va arrencar el 2011, quan la Comissió Europea va considerar que la llei de ports de l'Estat atemptava contra la lliure prestació de serveis.

La normativa espanyola permetia la lliure competència, però posava moltes traves a les empreses estibadores que volien accedir al mercat i ara fa tres anys el tribunal va exigir a Espanya que la reformés. Uns canvis que, finalment, van arribar al maig després d'un llarg conflicte en un sector que temia pels seus llocs de treball.

Els estibadors i la patronal firmen la pau

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut