La Grossa de Cap d'Any ja ha venut 20 milions d'euros un mes abans del sorteig

La Generalitat espera que la Grossa de Cap d'Any pugui competir a partir de l'any que ve amb la Rifa de Nadal. De moment, ja s'han venut 20 milions d'euros en butlletes abans d'arribar al mes de desembre. La Grossa de Cap d'Any es farà el 31 de desembre, a les 11 del matí, al Teatre Nacional de Catalunya. La gala, que durarà mitja hora, la retransmetran en directe Catalunya Ràdio i TV3, però també s'hi podrà assistir amb una invitació.
Redacció Actualitzat

La Grossa de Cap d'any ha venut 20 milions d'euros en butlletes quan falta més d'un mes pel sorteig, quan es dispara la compra de loteria nadalenca. Un ritme que ha permès afirmar a la directora general de Tributs i Jocs de la Generalitat, Elsa Artadi, que, a partir de l'any que ve, hi ha la intenció de competir plenament amb les rifes estatals. Segons les seves xifres, la Loteria de Nadal va vendre l'any passat 400 milions d'euros a Catalunya, mentre que les vendes del sorteig de Reis, que es fa al gener, van arribar als 130 milions.

Artadi diu que fins ara el balanç és "tot un èxit". La Generalitat confia arribar a les pròximes setmanes als 30 milions d'euros que ha posat a la venda. El sorteig es farà el 31 de desembre a les 11 del matí al Teatre Nacional de Catalunya, la gala durarà mitja hora i la retransmetran en directe TV3 i Catalunya Ràdio. Es podrà assistir a la gala amb una invitació. El sorteig constarà de diferents "actuacions" encara per definir, ha assenyalat Artadi, que tampoc ha revelat el nom dels presentadors de l'acte.

El bombo que extraurà les boles guanyadores serà com l'utilitzat en el sorteig de la loteria 6/49 i que, a diferència de la Grossa de Nadal, "no hi haurà nens cantant" els premis, sinó que seran els mateixos presentadors els encarregats de dir el número guanyador. Es faran tres extraccions de boles, corresponents, en ordre ascendent, amb els tres grans premis del sorteig.

Els bitllets tenen un preu de 5 euros i el primer premi (totes les xifres encertades i en el mateix ordre) està dotat amb un total de 100.000 euros; el segon amb 32.500 euros i el tercer, amb 15.000. En total, la Grossa de Cap d'Any repartirà 10,4 milions d'euros en premis, mentre que es preveu que entre un 16% i un 20 % de la venda dels bitllets vagi destinada a programes d'ajuda a joves en risc d'exclusió social.

La directora general de Tributs i Jocs de la Generalitat ha dit que els números més sol·licitats per a aquest sorteig estan sent el 01714 i el 02014. El mes de gener, la Generalitat farà balanç de la Grossa i es plantejarà no només el seu futur creixement, sinó la implantació d'algun altre nou sorteig, com podria ser al dia de Sant Jordi.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut