L'objectiu de la proposta és augmentar un 20% el públic als museus en un termini de deu anys

La Generalitat crearà un nou carnet de biblioteca que oferirà descomptes als museus

El nou carnet es dirà "Catalunya és cultura" i es posarà en marxa al gener
Redacció Actualitzat

La Generalitat crearà un carnet que substituirà el de la xarxa de biblioteques públiques i que oferirà descomptes per anar a museus i altres equipaments culturals. És una de les propostes que ha presentat la Conselleria de Cultura en el pla de museus, que pretén augmentar un 20% el públic en un termini de deu anys. 

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat que el nou carnet es dirà "Catalunya és cultura" i es posarà en marxa al gener. Substituirà el fins ara carnet de biblioteca, que tenia 3,5 milions d'usuaris.

Entre les prioritats d'aquest pla hi ha ampliar el MNAC i convertir la muntanya de Montjuïc en un centre museístic, sumant-hi el CaixaFòrum, la Fundació Miró i, possiblement, dos museus nous que es faran realitat en els propers anys: el Centre Nacional de Fotografia i el Museu d'Arquitectura de Catalunya. 

Al final del 2014, Catalunya tenia un total de 643 equipaments museístics, 93 més que el 2009. L'any passat, els museus i col·leccions van rebre més de 23 milions de visitants. El museu més visitat va ser el Teatre-Museu Dalí, seguit del del Futbol Club Barcelona. De les col·leccions obertes al públic, la més visitada va ser la de la Sagrada Família i el Born Centre Cultural.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut