La Fiscalia denuncia masclisme en senyals de trànsit per "dependència i subordinació"

Un dels senyals que denuncia en la seva memòria anual és el de zona escolar, en què apareix un nen que agafa de la mà una nena, que va darrere
Actualitzat
TEMA:
Masclisme

Cada dia els veiem quan circulem per carrers i carreteres i la majoria de vegades no som conscients del missatge que hi ha al darrere. Es tracta dels senyals de trànsit. En la memòria anual corresponent a l'any 2019, la Fiscalia General de l'Estat ha censurat enguany el masclisme d'algunes senyalitzacions perquè situen la dona en "una situació de dependència i subordinació", com el senyal de zona escolar, en què apareix un nen que agafa de la mà una nena, que va darrere seu.

 

 

Unes aportacions "per descomptat no inèdites", diu l'informe, sobre la mobilitat des de la perspectiva de gènere i la seguretat viària. Tot i reconèixer que "s'han fet progressos", la Fiscalia considera que "encara perviuen les senyalitzacions contràries als principis d'igualtat".

En aquest sentit, denuncia que hi ha senyals de trànsit que representen un home com a vianant o com a conductor; i altres de relatius a la cura de persones o a l'àmbit domèstic en què s'hi representa una dona.

 
 

També aquells en què "una dona apareix en una situació de dependència i subordinació" com, per exemple, la d'una dona que segueix un home senderista.

 

ARXIVAT A:
Masclisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut