La CUP portarà al Parlament el "cas 4-F" per demanar responsabilitats

La formació estudia demanar compareixences a la cambra catalana i crear una comissió d'investigació
Redacció Actualitzat

La CUP vol portar el "cas del 4-F", que relata el documental "Ciutat morta", al Parlament, i en els pròxims dies estudiarà per quines vies ho fa per fer-ho de "la forma més efectiva", segons ha confirmat el diputat Quim Arrufat a "Els matins" de TV3. La formació estudia demanar compareixences a la cambra catalana i crear una comissió d'investigació, en funció del que sigui "més útil i del que estiguin disposats a fer els afectats", a qui ha reclamat que es repari el dany causat.

El diputat també demana que el cas es reobri i que es determinin responsabilitats polítiques i judicials i ha criticat que la Fiscalia de Barcelona no actuï d'ofici per reobrir el cas: "La fiscalia insisteix que la terra és plana quan se li ensenya que el relat no té cap mena de coherència i hauria de ser prou hàbil per reconèixer errors propis, per reconèixer que no va investigar mai, que no va sortir mai al carrer i va creure's només la versió policial."

Arrufat també denuncia que a "Ciutat morta" "s'expliquen greus casos de tortura. Ho expliquen les persones que ho van viure amb una credibilitat jo crec del 100%. Tortures que, com en tants altres casos a l'estat espanyol, i ho hem vist durant molts anys de forma setmanal, la justícia arxiva amb ni tan sols preguntar-se si potser tenen algun indici de veritat." En aquest sentit, afegeix: "Aquest cas apunta a responsabilitats judicials, de negligència absoluta judicial d'una jutge que, a més, l'estem patint."

Sobre la resta de partits amb representació a l'ajuntament, el diputat de la CUP ha assegurat que hi ha "zero ganes polítiques de reobrir el cas", ja que ha indicat que el 4-F té responsabilitats polítiques en l'anterior govern municipal, en la Guàrdia Urbana i en la Justícia. Arrufat, a més, ha admès que conèixer la veritat seria un "homenatge i reconeixement per a la primera víctima", l'agent de la Guàrdia Urbana que va quedar tetraplègic després de rebre un fort cop al cap.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut