La Casa Batlló tanca temporalment les portes al públic (ACN/Mar Vila)

La Casa Batlló tanca després de "danys irreversibles" atribuïts a treballadors externs

La direcció assegura que no poden "garantir la seguretat a la via pública d'empleats, visitants i del Patrimoni Mundial" que és l'edifici
Actualitzat
TEMA:
Patrimoni

La Casa Batlló tancarà les portes a partir d'aquest dijous per "l'escalada de tensió" provocada, segons la direcció, per alguns treballadors en vaga de l'empresa Staffpremium i el sindicat convocant.

 

Vitrall de la Casa Batlló trencat pel llençament d'una pedra (ACN/Casa Batlló)

Segons un comunicat, la decisió de fer un tancament temporal es pren per protegir d'actes vandàlics els empleats, els visitants i el mateix edifici de Gaudí, Patrimoni Mundial de la Unesco, segons explica el director de la Casa Batlló, Gary Gautier.

"Tanquem perquè no hi ha les condicions per garantir la seguretat a la via pública d'empleats, visitants i del nostre Patrimoni Mundial, tot i haver contractat personal de seguretat privada per a la seva protecció. Tanquem per protegir-nos de les agressions físiques i per protegir un edifici que més enllà d'un negoci és Patrimoni Mundial."

Els responsables de la Casa Batlló acusen alguns treballadors subcontractats a l'empresa Staffpremium, que fan vaga indefinida des de fa tres setmanes, de diverses agressions i destrosses.

Un dels vitralls emplomats del 1906 i restaurats fa poc, trencats amb una pedra (ACN/Casa Batlló)

La Casa Batlló ha facilitat les següents imatges dels incidents:

 

La situació més greu es va viure dissabte passat, 24 d'octubre, al vespre, quan un grup de manifestants encaputxats van llançar pedres contra l'edifici i van causar destrosses als vitralls originals de la planta noble del 1906, segons ha dit Gautier a Catalunya Ràdio.  

"Un grup de manifestants va tornar a arremetre contra la façana i van provocar trencaments en els vitralls originals i els emplomats que havien restaurat aquest any; van agredir clients que hi havia a la vorera, van incendiar part del mobiliari urbà, van tirar petards... Més propi d'un escenari bèl·lic que d'una manifestació pacífica."            

Més d'una dotzena de manifestants es concentren periòdicament davant la Casa Batlló i despleguen pancartes i fan servir megàfons i xiulets; segons la direcció, "assetgen als visitants i han provocat que dos empleats hagin requerit assistència mèdica per problemes auditius". Precisen que "un d'ells, afectat per tinnitus i amb pèrdua d'audició, segueix en tractament mèdic".

Protestes d'empleats en vaga davant la Casa Batlló (Imatge Casa Batlló)
 

El sindicat nega els fets

En un comunicat, el sindicat SUT, que dona suport a la vaga dels treballadors, ha negat cap responsabilitat en les destrosses ni en cap agressió a visitants o treballadors.

"Neguem rotundament que cap vaguista ni afiliat al sindicat SUT hagi realitzat cap de les actuacions descrites en la web de la Casa Batlló: ni amenaçat ni agredit ni realitzat cap acte vandàlic."

El sindicat acusa la Casa Batlló de "muntatge per treure's de sobre els vaguistes"  i considera en el seu comunicat que els guàrdies de seguretat no es van contractar "per protegir l'edifici, sinó per suplantar el personal en vaga".

ARXIVAT A:
Patrimoni Cultura
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut