Fiscalia, Advocacia de l'Estat i acusació popular durant la sessió del 12 de febrer

Judici del procés: què ens espera en el segon dia de qüestions prèvies

Després del torn de les defenses, aquest dimecres són la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox els que tindran el torn de paraula
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Després d'una primera jornada del judici del procés on les defenses han acusat al Tribunal Suprem de vulnerar els drets dels acusats, de no ser imparcials, aquest dimecres arriba el torn de les acusacions.

Fiscalia, Advocacia de l'Estat i l'Acusació Popular, en aquest cas, Vox, tindran un temps limitat per exposar els seus arguments davant del tribunal presidit per Manuel Marchena.

Per part de la Fiscalia, es preveu que qui prengui el torn de paraula siguin els fiscals de Suprem Javier Zaragoza i Fidel Cadena.

Aquest equip de la Fiscalia està liderat per María José Segarra, fiscal general de l'Estat, i es complementa amb la fiscal Consuelo Madrigal

La Fiscalia, principal part acusadora en aquest procés i institució que vetlla pel respecte a les lleis de l'Estat, va ser qui va presentar la querella per rebel·lió i qui ha mantingut aquest delicte fins a la fase de la vista oral, tot i el canvi de fiscal i de govern.

Per part de l'Advocacia de l'Estat, qui pot prendre la paraula és l'advocada Consuelo Castro, directora del Servei Jurídic de l'Estat i l'advocada Rosa Maria Seoane. L'Advocacia de l'Estat s'ha adherit a la majoria de les tesis de la Fiscalia. Però, tot i això, acusa els líders sobiranistes de sedició i no de rebel·lió.

En el cas de Vox, que actua com a acusació popular, la paraula la poden tenir els advocats Javier Ortega Smith i Pedro Fernández. La llei permet a qualsevol ciutadà o associació ser part d'un procés judicial encara que no estigui perjudicat directament pel delicte que s'investiga.

Com a acusació popular, Vox ha estat la part més contundent a l'hora de qualificar els fets que es portaran a judici i de demanar les penes més altes per als acusats. La causa del procés ha donat una projecció política fonamental a aquest partit, considerat d'extrema dreta per alguns sectors.

Interactiu relacionat: El qui és qui en el judici del procés

ARXIVAT A:
Judici procés Tribunal Suprem Vox
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut