Jordi Turull durant la seva intervenció

Jordi Turull: "Soc aquí perquè no vaig renunciar a la meva activitat política"

L'exconseller de Presidència afirma que confondre discrepància i crítica amb manca de respecte o amb un atac "només es dona en mentalitats pocs segures de si mateixes o autoritàries"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Jordi Turull, exconseller de Presidència i exportaveu del govern, ha afirmat que l'origen de les acusacions és que "confonen discrepància i crítica amb manca de respecte o amb un atac i això només es dona en mentalitats pocs segures de si mateixes o autoritàries".

Per Turull, o bé es confon o bé és que "als independentistes" se'ls "volen aplicar unes regles de joc diferents de les de la resta dels mortals".

Turull creu que es busca "un escarment a costa del que sigui, encara que signifiqui retrocedir molts anys en la democràcia i interpretar les regles de joc de manera diferent".

També ha expressat "pànic" quan ha sentit dir a la Fiscalia que "un referèndum és i serà delicte encara que s'hagi despenalitzat". "El principi de legalitat --ha afegit-- ha passat a millor vida.

Arrel política

Per Turull, hi ha hagut manca de rigor en dates, persones i llocs i un gran desconeixement del funcionament de l'administració catalana. També ha afirmat que "està en joc l'amplitud que donem als drets i llibertats fonamentals, perquè si es fa bona la interpretació que fa la Fiscalia, retrocediríem a temps pretèrits".

Segons l'acusat, tot té una arrel política i "alguns volen dilucidar problemes polítics amb solucions penals". Ha refermat: "Sempre hem apostat pel diàleg i el govern de l'Estat sempre ens va oferir el silenci o el menyspreu".

Turull ha afirmat que "no s'escapçarà la voluntat del poble de Catalunya". La societat catalana, ha dit, "pensi el que pensi, és una societat adulta, té criteri propi. No són ovelles i la violència mai, ni per acció ni per omissió, ha format part del seu codi de conducta". Segons Turull, "l'1-O hi havia mirades emocionades. No hi va haver muralles humanes, hi va haver muntanyes de dignitat".

I ha acabat amb paraules de gratitud i compromís cap als seus advocats i advocades, als milers i milers de persones que no han deixat que se sentissin sols, "i per com ho han fet, amb activisme sempre pacífic". Emocionat, ha acabat amb un agraïment a la seva família. Ha acabat afirmant: "Soc aquí perquè no vaig renunciar a la meva activitat política.

 

ARXIVAT A:
Judici procés Jordi Turull
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut