Camp de la bota

Homenatge als 1.700 afusellats pel franquisme al Camp de la Bota de Barcelona

L'acte ha coincidit, aquest any, amb el 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil
Redacció Actualitzat

Els 1.700 afusellats pel franquisme entre els anys 1939 i 1952 han estat homenatjats al Camp de la Bota, al parc del Fòrum de Barcelona. Moltes d'aquestes persones afusellades van ser sotmeses a un consell de guerra i se'ls atribuïa el delicte d'haver estat lleials al govern de la II República.

L'acte, organitzat pel Memorial Democràtic, l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació pro Memòria als Immolats de Catalunya, ha coincidit, aquest any, amb el 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil.

Representants d'entitats memorialistes i familiars d'afusellats s'han aplegat davant del monument en record de les víctimes, on han fet un minut de silenci i una ofrena floral.

El conseller de Relacions Institucionals, Raül Romeva, ha denunciat la deixadesa institucional davant la reparació de les víctimes durant tots aquests anys.

Romeva també ha recordat que el nombre d'execucions que es van fer al Camp de la Bota suposa "més de la meitat" del total de tot Catalunya i ha valorat que s'hagi reconvertit aquest lloc, com el fossar de la Pedrera de Montjuïc, en un monument a la memòria dels morts:

"Davant dels revengismes i davant d'aquesta vocació de reescriure la història cal honrar les víctimes amb contundència".

Durant l'acte s'han interpretat l'himne de Riego, "El cant de la senyera" i "Els segadors".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut