Les famílies amb menors en situació de vulnerabilitat són el doble de casos que els de les llars sense fills

Gairebé la meitat de les famílies amb fills ateses per Càritas estan en risc d'exclusió

Creix un 16% el nombre de llars sense ingressos en comparació amb abans de la covid
Redacció
TEMA:
Pobresa

La crisi económica i social derivada de la covid ha empitjorat la situació de les famílies més vulnerables. Segons l'últim informe de Càritas Barcelona, el 46% de les famílies amb fills a càrrec que atenen no poden pagar el lloguer, i gairebé la meitat no pot pagar la llum i l'aigua.

Segons les dades recollides a la diòcesi de Barcelona, les famílies amb menors en situació de vulnerabilitat són el doble de casos que els de les llars sense fills. En aquest sentit, un 20% de les famílies amb canalla i adolescents no tenen ingressos, en un percentatge que creix 16 punts en comparació amb abans de la pandèmia.

El mateix informe assenyala que un 11% de les famílies amb menors s'han vist obligades a compartir pis amb persones desconegudes, mentre que un 26% ha tingut impagaments relacionats amb l'habitatge o els subministraments bàsics.

La situació encara és més greu per a les llars de famílies monoparentals, com la de l'Esther Atset, mare de bessons. Sense recursos, vivia de demanar per les esglésies llet, bolquers i roba. En el seu cas, el mal de cap de l'habitatge l'ha solucionat Càritas amb un pis de lloguer social i ara estudia per treure's el títol d'ESO mentre els seus fills són a l'escola:

 

ARXIVAT A:
Pobresa Pobresa energètica
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut