Els guanyadors podran gaudir de rutes de fins un mes de durada

Fas 18 anys aquest curs i vols viatjar gratis per Europa? Així pots optar al bo jove de la UE

El programa DiscoverEU està dirigit a joves d'arreu del continent i el termini per inscriure-s'hi acaba el 30 d'abril
Redacció Actualitzat
TEMA:
Unió Europea

Fins a 35.000 joves podran viatjar de franc per diferents països de la Unió Europea entre aquest estiu i el de l'any que ve. La Comissió Europea ofereix aquest bo de transport gratuït, que, amb diferents versions, ja havia atorgat en anys anteriors. 

L'objectiu és incentivar que les noves generacions "explorin la diversitat d'Europa, aprenguin sobre la seva història i patrimoni cultural i coneguin altres persones de tot el continent".


Qui, quan i com demanar-lo?

Aquest títol europeu de transport gratuït està pensat per a joves que compleixin 18 anys, així que el primer requisit per poder-lo obtenir és haver nascut entre l'1 de juliol del 2005 i el 30 de juny del 2006.

Els aspirants, a més, han de ser ciutadans o residents en algun dels estats membres de la UE o en algun dels països associats al programa Erasmus+.

Poden optar a obtenir aquest títol de transport els joves de 18 anys de la UE i d'alguns dels seus socis (Unsplash)

Si compleixen aquestes condicions, els joves interessats es poden inscriure al web de DiscoverEU, on hauran d'omplir un formulari amb el seu número de DNI, passaport o targeta de residència.

A continuació, hauran de respondre un segon formulari amb una sèrie de preguntes. Tenen temps per registrar-s'hi fins al dia 30 d'abril a les 12 del migdia.

Si són seleccionats, obtindran un bo de viatge d'entre 1 i 30 dies de durada.


Els detalls de l'experiència

El títol atorgat serà preferiblement per viatjar en tren i, a més, els beneficiaris obtindran un carnet per obtenir descomptes en visites culturals, transport, allotjament i menjar. 

El viatge es podrà fer entre l'1 de juliol d'aquest any i el 30 de setembre de l'any que ve.

El bo està pensat per viatjar, preferentment, en tren (Unsplash)

Els aspirants seleccionats poden viatjar sols o en grup, afegint-hi fins a un màxim de quatre amics, que també hauran de complir les condicions d'admissió. Per optar per aquesta opció col·lectiva, la resta de membres del grup hauran de fer servir el codi del primer membre que s'hi hagi apuntat per poder presentar la seva pròpia candidatura.

També existeix l'opció de compartir l'experiència coordinant els plans de viatge amb altres participants en aquest programa, posant-s'hi en contacte a través de les xarxes socials de DiscoverEU.

"L'oportunitat de fer un viatge iniciàtic"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", José Antonio Donaire, professor de Turisme de la Universitat de Girona, ha valorat molt positivament aquesta mesura.

"És especialment important per al sector jove, que sol ser un col·lectiu sense recursos. Aquesta oportunitat per fer un viatge iniciàtic és una molt bona iniciativa."


Donaire recorda que aquest projecte "entronca amb els orígens del turisme, que va néixer amb el Grand Tour, el viatge que feien els joves aristocràtics dels segles XVIII i XIX, normalment anglesos, que viatjaven per Europa per instruir-se, aprendre i gaudir".

ARXIVAT A:
Unió Europea Transport públic Comissió Europea
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut