Professorat d'una escola de Lepe es vesteix amb faldilla per reivindicar la identitat d'una alumna trans (EuropaPress)

Faldilles i ungles pintades en una escola de Huelva contra els atacs a una alumna trans

Campanya del professorat de l'escola César Barrios de Lepe en resposta als insults i vexacions rebuts per una noia d'onze anys
Redacció Actualitzat
TEMA:
Assetjament escolar

El professorat de l'escola César Barrios de Lepe, Huelva, ha engegat una campanya contra la transfòbia en resposta als atacs rebuts per una alumna trans d'onze anys. Han decidit anar a treballar a l'escola amb faldilla i les ungles pintades.

Una alumna de l'escola de 5è de primària havia rebut insults i vexacions pel fet de ser trans. Té onze anys i els companys de classe se'n reien perquè es pintava les ungles.

En assabentar-se'n, els professors van decidir posar-se faldilles i pintar-se les ungles de colors. La intenció d'aquesta resposta és normalitzar la llibertat de cadascú per vestir i expressar-se com vulgui independentment del seu sexe o gènere.

"No jutgem la teva manera de vestir, i molt menys de sentir", diuen al blog del centre.

Els docents del centre van fer classe amb faldilla i les ungles pintades, els alumnes s'hi van sumar (CEIP César Barrios)

Quan els mestres van emprendre la iniciativa, molts alumnes s'hi van sumar. Arran d'aquest gest, els companys de la noia van ser conscients de la gravetat i "del mal que havien estat fent", segons explica el director del centre, Joaquín Hernández.

Amb aquesta proposta, els docents volien generar debat: la roba no té gènere, com tampoc en tenen el maquillatge ni els pintaungles. Asseguren que cal conscienciar l'alumnat perquè no es produeixin altres situacions similars.

Un alumne de l'escola va il·lustrar la situació viscuda al centre (CEIP César Barrios)


No només passa a l'escola

La noia va traslladar al director de l'escola que aquestes situacions no només les viu a l'escola, sinó que són part de la seva vida diària. De fet, fa un any que pràcticament no surt al carrer.

En veure que la feina feta al CEIP César Barrios generava un bon resultat, l'Ajuntament i els altres centres de la localitat van decidir donar continuïtat a la campanya. Volen generalitzar-la a tota la població. "Si la situació deixa de donar-se al centre, però segueix passant al carrer, no haurà servit de res", apunta Hernández.

Ara l'alumna assisteix a l'escola amb total normalitat i el director diu que no ha estat assetjada des de l'inici de la campanya. Ella està d'acord amb la iniciativa i se sent a gust que continuï.

ARXIVAT A:
Educació Assetjament escolar
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut