Atenció sanitària a un malalt de coronavirus en una UCI de Múrcia (Efe/Marcial Guillén)

Espanya lidera l'excés de mortalitat a la UE en la primera onada de la Covid

Al conjunt de la Unió Europea han mort prop de 170.000 persones més que la mitjana dels últims quatre anys
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les dades fetes públiques per Eurostat no detallen les causes, però l'excés de morts comparant aquest any amb els quatre anteriors ajudar a fer-se una idea de com la Covid ha fet pujar la mortalitat.

Segons aquestes dades, aquest 2020, la Unió Europea ha registrat 168.000 morts més dels habituals entre els mesos de març i juny, mesos que coincideixen amb la màxima expansió del coronavirus.

El pic més alt de mortalitat va ser la setmana del 30 de març al 5 d'abril, amb 36.000 morts.

Espanya és l'estat que més mortalitat ha comptabilitzat: aquesta primavera hi ha hagut 48.000 defuncions més que els últims anys.

Itàlia, amb 46.000 morts, ocupa el segon lloc, i França, amb 30.000, el tercer. Els segueixen Alemanya i Països Baixos, amb 10.000 cada país.

La resta dels països sumen un excés de mortalitat de 25.000 persones.

Aquesta anàlisi revela que el centre d'Espanya i el nord d'Itàlia han estat les zones més afectades.

 

 

L'increment més acusat el va registrar la província italiana de Bèrgam, a la Llombardia, on la mortalitat es va multiplicar gairebé per 9 a mitjans de març. Una setmana després, a la província de Segòvia les morts pujaven un 630%.

A tot Espanya, excepte a Lugo, es van registrar entre 100 i 200 morts més de la mitjana dels anys 2016 al 2019. Les pitjors dades, a banda de Segòvia, van ser a Madrid, Ciudad Real, Albacete, Guadalajara, Salamanca, Sòria i Barcelona.
 

El 96% de les morts en excés de la UE durant la primavera passada corresponen, segons Eurostat, a persones de més de 70 anys.

Al març i entre maig i començament de juny, van morir més homes. Entre abril i principis de maig la mortalitat va ser més alta entre les dones.

L'oficina estadística comunitària considera que aquestes dades poden ser útils "per avaluar els efectes directes i indirectes de la pandèmia de Covid-19 sobre la població europea."

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut