Es trenca una bassa a Sallent amb 200.000 litres de salmorra i es vessa al Llobregat

S'han fet proves en diferents trams del riu i els resultats no mostren afectacions per a l'aigua de consum
Redacció Actualitzat

Un dipòsit de recollida de salmorra del polígon Illa Sud de Sallent es va trencar divendres a la nit i va provocar el vessament d'uns 200.000 litres que van anar a parar al riu Llobregat.

Segons Protecció Civil, l'aigua de boca no està afectada i els nivells de salinització del Llobregat estan dins de la normalitat.

La Policia Local del municipi ha explicat que es desconeix el motiu del trencament i en aquests moments encara se n'estan investigant les causes.

 

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha explicat a Catalunya Ràdio que el riu no està greument afectat, perquè la gran quantitat d'aigua que porta ara mateix el Llobregat ha neutralitzat la salmorra.

" Gràcies al cabdal important que està baixant en aquests moments pel riu Llobregat doncs la conductivitat per sort no ha pujat a límits forts, entec que està al voltant de 1.000 i per tant no hi ha afectacions al riu"
 

No obstant, des de Protecció Civil han explicat que s'ha avisat els municipis afectats que es prenguin mesures si es capta aigua del Llobregat com, per exemple, la de regar. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut