Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya (ACN)

Enric Millo estudiarà si els ajuntaments catalans que van obrir el 6-D es van saltar la legalitat

El delegat del govern espanyol a Catalunya vol mirar cas per cas l'actuació dels governs municipals per saber si alguns es van extralimitar en les seves funcions
Actualitzat

Aquest dimecres la delegació del govern espanyol a Catalunya començarà a mirar cas per cas els més de 350 ajuntaments que aquest dimarts  van obrir les portes o van estar actius pel Dia de la Constitució. El delegat, Enric Millo, vol saber si alguns consistoris s'han extralimitat en les seves funcions:

"Un dia de celebració com avui hi ha funcionaris que han de garantir la prestació d'uns serveis necessaris per poder fer la celebració d'aquesta festivitat. El que no hi ha és la possibilitat de desenvolupar tasques de caràcter ordinari laboral en un dia festiu com avui."

En alguns casos, només van anar a treballar els alcaldes i regidors, mentre que en altres també hi havia funcionaris. Els càrrecs electes que van anar a la feina, en una jornada reivindicativa i sense incidents, ho van fer amb l'argument que el 6 de desembre no tenen res a celebrar.  Una de les accions més reivindicatives va ser la de l'Ajuntament de Celrà, al Gironès, que, a més d'obrir les portes, també va rebatejar la fins ara plaça de la Constitució amb el nom de l'escriptora Maria Mercè Marçal

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, ha acusat Millo de vigilar els ajuntaments:

"El senyor Millo el que hauria de fer és un canvi d'actitud, perquè als ajuntaments avui ens fa la impressió que algú ens està vigilant a veure què fem."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut