Imatge de l'executiva de Compromís (ACN)

Els quatre diputats de Compromís aniran al Grup Mixt

Diuen que d'aquesta manera aconsegueixen "una veu valenciana diferenciada" a la cambra baixa espanyola
Redacció Actualitzat

Els quatre diputats de Compromís al Congrés aniran finalment al Grup Mixt i no s'integraran a Podem. La decisió s'ha pres després de més de quatre hores de reunió a la seu de la coalició i només està pendent que la ratifiqui l'executiva.

Dimarts, Compromís va registrar la petició de constituir-se com a grup parlamentari, cosa que la mesa de la cambra baixa va rebutjar. Els quatre diputats valencians podien anar al grup parlamentari confederal de Podem, però, finalment, han decidit incorporar-se al Grup Mixt. Diuen que, d'aquesta manera, no tindran grup propi però almenys sí que aconsegueixen "una veu valenciada diferenciada" a la cambra baixa espanyola.

L'opció de marxar al Grup Mixt havia estat expressada en públic pel portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví (del Bloc Nacionalista Valencià) i per la diputada per Castelló Marta Sorlí (també del Bloc). Els altres dos diputats, pertanyents a Iniciativa pel Poble Valencià (partit de Mònica Oltra), no s'havien expressat. Hi havia, doncs, la incògnita de si els quatre diputats actuarien de manera conjunta o si quedarien dividits entre el Grup Mixt i el grup de Podem, en què hi ha inclosos En Comú Podem i En Marea.

L'altra opció que hi havia era
intentar formar grup amb els dos diputats d'Esquerra Unida, però finalment ha estat desestimada.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut