Els possibles pactes centren la campanya el dia de l'únic debat a quatre

Batet, oberta a un pacte amb Podem, però Domènech és escèptic pel paper de Susana Díaz al PSOE, mentre Girauta i Fernández Díaz també ho descarten
Redacció Actualitzat

La campanya electoral gira cada cop més al voltant dels pactes. Aquest dilluns al matí, amb els líders dels quatre partits grans a Madrid desapareguts per preparar l'únic debat que els enfrontarà, En Comú Podem i el PSC, conscients que caldrà pactar, han obert les portes a pactar, mentre Ciutadans i del PP han negat aquesta possibilitat.

En Comú Podem

I és que totes les enquestes apunten un altre cop cap a un escenari de pactes. I l'hipotètic pacte entre PSOE i Podem i confluències és el que ha centrat el debat d'aquest dilluns. Xavier Domènech, d'En Comú Podem s'ha mostrat obert a un pacte amb el PSOE, però ha considerat que la presidenta andalusa és un obstacle per aconseguir-lo:

"La Susana Díaz s'ha declarat en contra d'aquest pacte. També és evident que Susana Díaz està posant molta pressió a Pedro Sánchez i al PSOE. És evident que si el PSOE segueix la política que indica la Susana Díaz el PSOE se'n va al suïcidi polític."

PSC-PSOE

La candidata socialista, Meritxell Batet, ha tornat a negar la possibilitat d'un pacte amb el PP, i en canvi aquest dilluns ha reobert la porta a Podem:

"Nosaltres no governarem amb el PP, no facilitarem un govern del PP. Si Podem s'autodefineix com un partit d'esquerres, a priori sembla que hi ha d'haver majors coincidències i més facilitat per arribar a acords."

Ciutadans

Als "Els matins" de TV3, el cap de llista per Ciutadans a Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha contradit aquest missatge, i ha assegurat que el PSOE no pactarà amb Podem:

"Qui suma PSOE i Podem desconeix el que és el PSOE, almenys el PSOE que jo he conegut negociant. Jo m'he passat dies i nits seguits negociant amb un equip de persones que té a veure amb Podem tant com jo, o sigui res."

PP

Per la seva banda, en una roda de premsa a l'ACN, el cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha coincidit amb Girauta que no és desitjable un pacte que inclogui Podem, i ha reiterat, una vegada més, l'aposta del seu partit per l'anomenada "gran coalició":

"O és un govern com el que acabo de comentar, del PP mitjançant un pacte a negociar amb les forces polítiques clarament constitucionalistes, que són PSOE i Ciutadans, o un govern a la valenciana, com diu el senyor Pablo Iglesias, que seria dolentíssim, dolentíssim, dolentíssim pels interessos d'Espanya i dels espanyols, perquè no tenen... tenen poquíssimes coses en comú."

Fernández Díaz ha aprofitat per retreure a CDC, a ERC i a IU que no hagin signat el pacte antiterrorista, en un moment en què "hi ha un risc elevat que es cometi un atemptat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut