Els pobles petits demanen un tracte diferenciat de cara al desconfinament

Molts habitants de municipis petits i mitjans creuen que no cal ser tan estrictes com en grans ciutats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

En municipis com Ulldecona, sortir al carrer sol significar caminar sol, sense trobar-se ningú. El terme té una densitat de 50 veïns per cada quilòmetre quadrat.

Per això, des de l'Ajuntament defensen que el desconfinament no pot ser el mateix que, per exemple, a Tarragona.

Núria Ventura és l'alcaldessa d'aquest municipi del Montsià, de 6.300 habitants:

"Evidentment s'han de fer criteris unitaris, però sí que és de sentit comú que puguin ser diferenciats del que pugui ser una àrea metropolitana o una gran ciutat amb municipis mitjans o menuts. Fins i tot si sortíssim tots a la vegada, que és impossible, tindríem espai per mantenir la distància social."

 

Ulldecona, al Montsià, té 6.300 habitants (CCMA)

I en micropobles com Torrebesses, al Segrià, amb 280 habitants, la diferència amb les grans ciutats encara és més evident. Al·leguen que tot el municipi ja està aïllat del seu entorn i pensen que aquí no cal confinar els veïns dins les cases.

Ho veu així l'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, que també és president de l'Associació de Micropobles:

"És clar que hem de tancar bars i hem de deixar de fer activitats multitudinàries, però hi ha altres coses, com per exemple el poder passejar sols per un camí, que no crec que hagi de tenir cap mena de dificultat. Continuo estant aïllat d'un possible focus d'infecció i de contagi."

Altres alcaldes, en canvi, creuen que els criteris han de ser similars a tot arreu, sobretot perquè molts pobles no disposen de policia local i, per tant, tenen menys marge per controlar que tothom respecti les normes.

 

Cornellà del Terri, al Pla de l'Estany, té 2.400 habitants (CCMA)

És el que explica Salvador Coll, l'alcalde de Cornellà del Terri, un poble de 2.400 habitants al Pla de l'Estany.

"Hem d'evitar que aquesta obertura de desconfinament pugui ser una barra lliure per poder anar per tot arreu. Evitar que hi hagi pobles que puguin tenir aquesta possibilitat i que habitants d'altres capitals pugin arribar a aquests pobles. Per tant, hem de ser molt conscients que la situació ha de ser per a tots igual."

Des dels municipis petits també són conscients que tenen un alt percentatge de població envellida i, per tant, amb més risc de contagi. Per contra, els serveis sanitaris no són els mateixos que a les grans ciutats.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut