Joaquim Forn, conseller d'Interior

Forn contradiu Zoido i diu que la cèl·lula terrorista no està desarticulada

El conseller d'Interior ha afirmat que no es pot donar per acabada "fins que no determinem i detinguem totes les persones integrants de la cèl·lula"
Redacció Actualitzat

Mentre el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, donava per pràcticament desarticulada la cèl·lula terrorista ("a la pràctica, la cèl·lula queda totalment desarticulada"), tant el conseller d'Interior com el portaveu dels Mossos d'Esquadra ho desmentien.

Joaquim Forn, després de firmar al llibre de condol a l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que encara queda molta feina a fer:

"L'acció de Cambrils permet garantir que hem donat un cop molt fort a aquesta cèl·lula, però nosaltres no podem dir que estigui completament desarticulada".

El conseller ha destacat que hi ha elements que apunten cap a línies d'investigació "que no donem per acabades". Ha recordat que la policia autonòmica encara busca "dues o tres persones més que creiem que seran importants per a la investigació". I també ha recordat que els Mossos d'Esquadra no han identificat encara l'autor de l'atropellament a la Rambla de Barcelona.

 

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, l'inspector Albert Oliva, ha recordat que els Mossos lideren la investigació i que seran ells els que donaran la investigació per acabada:

"Aquesta informació la donarem des de Mossos d'Esquadra, que -hem de recordar- és qui lidera la investigació, complementant, això sí, amb un treball conjunt i coordinat amb membres de la Policia Nacional i amb membres de la Guàrdia Civil. Per tant, compartim molta informació, però, de la mateixa manera que quan es va produir l'atemptat Mossos d'Esquadra va ser el cos que va donar la primera informació, som els que estem donant l'avanç d'aquesta informació. Per tant, conclourem nosaltres el resultat final de la investigació, sense entrar o desmentir el que pugui dir un ministre, amb tots els respectes."

Mesures per als partits del Barça i del Girona

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, l'inspector Albert Oliva, també ha explicat aquest dissabte les mesures de seguretat que es prendran aquest cap de setmana per a alguns dels esdeveniments destacats, com els partits de futbol del Barça i el Girona, i també de les novetats sobre la investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Oliva ha informat que les portes dels estadis s'obriran una hora i mitja abans. Recomana als aficionats que hi vagin amb la màxima antelació, perquè, a més dels registres habituals, hi haurà escorcolls esporàdics a vehicles i persones.

S'hi podrà entrar amb cascos i motxilles petites, que s'escorcollaran, però no amb motxilles grans o maletes.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut