Durant el 2015, els Mossos han rebut 1.005 denúncies per violència de gènere

Els Mossos d'Esquadra atenen unes 33.000 víctimes de violències de gènere i domèstica en deu anys a Barcelona

Aquest any s'han rebut 1.526 denúncies durant els cinc primers mesos
Redacció Actualitzat

Els Grups d'Atenció a la Víctima de la Regió Metropolitana de Barcelona han atès durant deu anys 32.899 casos de violències domèstica i de gènere i han tramitat més de 37.000 denúncies.

En concret, s'han practicat 14.958 detencions, de les quals 12.078 han estat per delictes de violència de gènere, és a dir, contra la dona per part de la seva parella o exparella, i 2.880 per delictes de violència domèstica, en què homes o dones exerceixen violència física o psicològica en el seu entorn familiar.

La tendència dels últims anys mostra un lleuger augment dels casos de violències de gènere i domèstica entre la gent gran i entre els més joves (fins als 25 anys). Per pal·liar-ho, des dels Grups d'Atenció a la Víctima s'han incrementat els últims anys les xerrades als instituts catalans.

Durant els cinc primers mesos del 2015, els Mossos han rebut 1.526 denúncies per 521 casos de violència domèstica i 1.005 per violència de gènere, i dues persones han mort a mans de les seves.

En un primer moment, l'OAV només tractava els casos de violència de gènere en què les dones patien per part de les seves parelles o exparelles actes de violència física o psicològica. Amb el pas dels anys i la millora del servei, els GAV van ampliar les seves funcions i avui tracten casos de violències masclista i domèstica i altres relacionats amb víctimes vulnerables.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut