Marta Botet és una "booktuber" que fa recomana lectures des del blog "Recomanacions de llibres"

Els "booktubers" i les obres de "fanfiction" triomfen a internet entre els joves

Internet i les xarxes socials obren noves possibilitats per a la literatura
Redacció Actualitzat

Internet i les xarxes socials també poden obrir noves possibilitats per a la literatura. Els últims anys ha aparegut la figura del "booktuber", un apassionat de la lectura -molt sovint jove- que recomana llibres a YouTube, i un nou gènere: el "fanfiction".

Els autors de "fanfiction" són fans d'una novel·la, d'una pel·lícula o d'un grup musical que s'inventen i escriuen noves històries amb els mateixos protagonistes per allargar el fenomen. L'últim èxit és "After". Està inspirat en el grup musical One Direction. L'autora és Anna Todd, una maquilladora i fan de la banda que ha escrit una història d'amor entre un dels cantants i una noia de la universitat. El llibre s'ha publicat a 23 països i suma milions de joves lectors.

S'han escrit "fanfictions" de Harry Potter, del Senyor dels Anells i de la pel·lícula "Crepúsculo" o de "Cinquanta ombres d'en Grey". El llenguatge és directe i improvisat, com es comuniquen els joves per internet.

Precisament, hi ha un altre fenomen molt estès a la xarxa entre els joves. Sön els "booktubers", autèntics crítics literaris a la xarxa. Joves àvids de lectura recomanen a YouTube els llibres que més els agraden i tenen milers de seguidors, com la nord-americana Cassidy Jay Tuck, que s'emociona recomanant llibres.

A Catalunya hi ha diversos "booktubers", com la Marta Botet, des del blog "Recomanacions de llibres".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut