El turisme de vacunes als Estats Units atrau els llatinoamericans rics

Avió, tres nits d'hotel i vacuna costen uns 1.500 euros des de l'Argentina
Actualitzat
TEMA:
Vacunes

La vacunació als Estats Units va tan avançada que poden oferir dosis als que no resideixen al país, com un reclam turístic més.

La situació és ben diferent a l'Amèrica Llatina, i les classes benestants han decidit aprofitar l'oportunitat, pagant un bitllet d'avió i una estada d'hotel més o menys llarga, en l'anomenat turisme de vacunes.

El peruà Hernando del Soto, que es va presentar com a candidat a la presidència, ho va fer "sense treure cap vacuna als meus compatriotes", segons va declarar als periodistes que l'esperaven quan va anar a rebre la segona dosi.

No hi ha xifres oficials, però es calcula que hi ha desenes de milers de mexicans, colombians o argentins que han anat a vacunar-se als Estats Units.

Un avió des de l'Argentina i tres nits d'hotel costen uns 1.500 euros. Per ajustar-se al pressupost, cal aconseguir una vacuna Janssen de Johnson & Johnson perquè és d'una sola dosi. La resta implicarien esperar tres o quatre setmanes o fer un altre viatge als Estats Units.

És fàcil aconseguir cita per vacunar-se, encara que no es resideixi als Estats Units. Amb el passaport i una adreça d'hotel, es pot trobar cita gratuïta al cap de dos o tres dies en farmàcies locals.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, es mostrava molt obert, aquesta setmana, a facilitar el turisme de vacunes a la ciutat, a través d'un bus, amb la de Johnson & Johnson per a tothom que la necessiti.

 

 

Els que viatgin des d'Europa ho tenen més difícil perquè encara necessiten un permís especial de l'ambaixada nord-americana que els autoritzi l'entrada als Estats Units.
ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut