Iglesias, Montero, Díaz, Castells i Garzón seran els ministres d'Unides Podem

Quatre ministeris i una vicepresidència per a Unides Podem en el nou govern de Sánchez

El sociòleg Manuel Castells, com a ministre d'Universitats, se suma a Garzón, de Consum; Montero, d'Igualtat; Díaz, de Treball i a la vicepresidència que ocuparà Iglesias
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

Aquest diumenge s'ha sabut que el sociòleg Manuel Castells serà el nou ministre d'Universitats del govern de coalició del PSOE i Unides Podem, si el president espanyol en funcions resulta reelegit, com és previsible, aquest dimarts amb majoria simple.

La cartera d'Universitats que dirigirà Castells se sumarà als altres tres ministeris que Unides Podem encapçalarà i que dependran de la vicepresidència d'Assumptes Socials, en mans de Pablo Iglesias.

L'actual portaveu parlamentària de Podem, Irene Montero, dirigirà el Ministeri d'Igualtat, i el Ministeri de Treball tindrà al capdavant la diputada de Galícia en Comú Yolanda Díaz. El quart serà un ministeri per al coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, que aquest diumenge s'ha sabut que ocuparà Consum.

 

Un professor de la Universitat californiana de Berkeley, nou ministre d'Univesitats

Castells és un dels principals teòrics de referència mundial en el camp de la sociologia de la comunicació i la societat de la informació i ha publicat més de 20 llibres. "L'era de la informació: economia, societat i cultura" (1996-2003) ha estat traduït a 23 llengües.

El també economista ha estat proposat per al càrrec pels comuns, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat TV3.

A més, ha treballat com a assessor de la Unesco, de la Comissió Europea i de diferents governs com el dels Estats Units, Xile, Mèxic, França, Rússia, la Xina, el Brasil, Portugal i Espanya, segons el seu currículum a la Universitat de Berkeley.
 

 

D'aquesta manera, el grup confederal ha repartit entre els seus socis les responsabilitats que tindran en el futur govern de Sánchez. La decisió de situar Castells al capdavant d'Universitats l'ha pres l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de valorar altres noms com el de la candidata dels comuns al Senat, la també professora universitària Rosa Lluch o l'eurodiputat d'aquesta formació Ernest Urtasun.

Castells va impulsar la creació dels comuns en els comicis del 2015 i en les últimes eleccions va encapçalar un manifest de suport a Colau firmat per més de 150 intel·lectuals.

ARXIVAT A:
Investidura Unides Podem
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut