Rafael Ribó, síndic de greuges

El síndic de greuges alerta per la falta de respecte als drets personals i col·lectius

Ribó ha demanat als seus homòlegs europeus i a altres defensors dels drets humans que es pronunciïn
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Alerta del síndic de greuges, Rafael Ribó, per la falta de respecte als drets personals i col·lectius que ha detectat durant les últimes setmanes davant de l'actuació de la fiscalia contra tot el que es relacioni amb l'1 d'octubre. Continua estudiant les advertències a mitjans de comunicació o les citacions als càrrecs públics, però ja ha demanat als seus homòlegs europeus i a altres defensors dels drets humans que es pronunciïn.

El síndic de greuges els trasllada la seva preocupació per la falta de diàleg entre els governs espanyol i català. També perquè creu que entrant a impremtes o prohibint actes es posen en perill llibertats com la d'expressió, reunió i informació:

"Sembla que queda completament fora de tota previsió de democràcia europea la prohibició de dret de reunió com és la prohibició d'actes que s'estan multiplicant al llarg del territori espanyol".

I Ribó en fa responsable, principalment, el govern espanyol i l'actuació de la fiscalia:

"La desproporció en què actua el fiscal general de l'estat quan intervé en un tema que ja té actuació judicial i, a més, quan intervé amb una desproporció com és la citació i la investigació sobre més de 700 càrrecs electes".

Sobre l'actuació dels partits sobiranistes, el síndic considera que hi podria haver hagut una alteració del reglament del Parlament quan no es va convocar el Consell de Garanties abans d'aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut