Martínez-Maíllo: "Ens hem anat carregant de raons i hem hagut de recórrer al 155 obligats per les circumstàncies" (EFE)

El PP demana al PSOE i al PSC que defensin "amb convicció" el 155

Ho ha reclamat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, que ha dit que espera que els socialistes resolguin "com més aviat millor" les seves diferències internes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Article 155

El Partit Popular reclama tant al PSOE com al PSC que defensin de manera convençuda l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Ho ha dit el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, en declaracions a RNE. El dirigent popular ha subratllat que la defensa d'aquest article serà bona per a Espanya i també per al Partit Socialista: "No hem de demanar perdó per les cantonades [per aplicar el 155]. Ens hem anat carregant de raons i hem hagut de recórrer al 155 obligats per les circumstàncies."

En aquest sentit, Martínez-Maíllo ha explicat que espera que els socialistes resolguin "com més aviat millor" les seves diferències internes i defensin amb "absoluta convicció" l'ús d'aquest instrument constitucional. El coordinador del PP descarta que es pugui esquerdar la unitat dels partits constitucionalistes, i ha assegurat que els populars estan "molt satisfets" amb la interlocució i el grau de suport del PSOE en aquesta crisi.

Fernando Martínez-Maíllo ha insistit que el president de la Generalitat té encara fins divendres -dia previst perquè el ple del Senat aprovi l'aplicació del 155- per rectificar i convocar eleccions. Segons Maíllo, una convocatòria electoral a Catalunya "seria una bona notícia". Ha puntualitzat, però, que aquests comicis s'haurien de fer d'acord amb la llei del règim electoral general (LOREG) i no pot anar acompanyada d'una declaració d'independència.

♦ Històrics del PSC demanen als socialistes que s'oposin al 155

ARXIVAT A:
Article 155
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut