El missatge "Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau" ja recorda el 17A a la Rambla

La frase, original en àrab, s'ha transcrit en una rajola de 12 metres, on també es pot llegir en català, castellà i anglès, entre altres llengües
Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils

Un memorial al Pla de l'Os de la Rambla ret homenatge, des d'avui, a les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost del 2017 a Barcelona, que va causar 14 morts i centenars de ferits.

Es tracta d'una placa de 12 metres amb la frase "Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau", un missatge triat entre els milers que la ciutadania va deixar en el lloc després de l'atemptat terrorista en memòria i condol a les víctimes i les seves famílies. És el testimoni d'aquelles mostres de solidaritat que van cobrir el Pla de l'Os a la Rambla, on es van dipositar missatges, flors, espelmes i joguines, que es van haver de retirar dies més tard. D'entre tot el que es va retirar es va triar aquest missatge per deixar-ne un record permanent.

 

Detall de la placa de 12 metres que des d'aquest dilluns es pot llegir al terra de la Rambla

 

La frase, escrita originalment en àrab, s'ha transcrit en aquesta llarga rajola, on també es pot llegir en català, castellà i anglès, i altres llengües.

 

Un dibuix de l'artista Frederic Amat acompanya la frase, una imatge que es va fer viral a les xarxes després dels atemptats. Es tracta de la paraula "Barcelona" amb la "l" convertida en un llaç negre.

 

El dibuix de Frederic Amat plasmat en el memorial instal·lat al terra de la Rambla

 

En l'acte d'inauguració hi ha intervingut Mireia Martínez, la germana del nen de Rubí que va morir en l'atemptat, que ha reclamat que s'investigui el que va passar i ha estat molt crítica amb l'atenció rebuda de les administracions.

 

"Estic obligada a comentar que el tracte per part de les institucions té molt per millorar: atenció, reconeixement, ajuda, acompanyament, empatia i carinyo són paraules que hem trobat a faltar en el moment possiblement més dur de les nostres vides."

 

D'altra banda, ha agraït la feina dels cossos de seguretat, sanitaris i d'emergència, i d'altres persones concretes.

 

La germana del nen de Rubí mort en l'atemptat ha participat en l'acte d'inauguració

 

També han estat representats en la inauguració tots els cossos de seguretat i emergències que van intervenir arran de l'atemptat.

 

Representants dels cossos de seguretat i emergències i de les autoritats davant del memorial, en l'acte inaugural

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut