La façana del Tribunal Suprem (EFE)

El judici no se suspendrà durant la campanya i podria acabar abans de les eleccions

Fonts del Suprem asseguren que és habitual no aturar judicis durant les campanyes, malgrat que en aquest hi ha un partit, Vox, que exerceix l'acusació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

El Tribunal Suprem no suspendrà el judici contra els líders independentistes acusats de rebel·lió durant la campanya electoral, segons han dit fonts del tribunal aquest divendres.

També creuen que hi ha la possibilitat que quan es facin les eleccions, el 28 d'abril, ja s'hagi acabat la vista oral.


Vox, al judici durant la campanya

Durant la campanya electoral, per tant, Vox estarà present mediàticament també com a acusació popular en el judici contra els líders independentistes, exercida per dos dels principals dirigents, el número 2 Javier Ortega Smith i el també advocat Pedro Fernández.

En aquest sentit, les fonts del Suprem han recordat que ja van avisar durant la instrucció del risc que comportava que un partit polític tingués protagonisme en el judici.

Han afegit que l'actual marc jurídic ho permet i que, per tant, no hi poden fer res, i que caldria canviar la llei per evitar-ho.

 

La sentència, fora de campanya electoral

Segons l'agència ACN, les fonts del Suprem han dit que l'habitual és que els judicis no s'aturin quan hi ha una campanya electoral i ho ha diferenciat de la publicació de les sentències.

En aquest cas, sí que es considera que pot afectar el debat polític i que, per tant, no es fa mai. Les fonts han posat com a exemple el judici dels EROs a Andalusia, que va coincidir durant la campanya electoral.

El judici i la sentència tenen ara, per tant, dues campanyes electorals que potencialment poden solapar-s'hi: les generals del 28 d'abril i les municipals i europees del 26 de maig.


L'ordre de les declaracions

D'altra banda aquestes fonts també han anunciat l'ordre que actualment es preveu per a les declaracions dels 7 acusats que queden per declarar: Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

L'ordre és segur pel que fa als dos primers, mentre que per a la resta encara hi podria haver canvis.

Les sessions per a aquestes declaracions estan fixades per als dies 19, 20 i 21, és a dir, dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A Judici procés Tribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut