El Govern està disposat a parlar amb la CUP sobre la possibilitat d'incorporar el RUI

Munté ha declarat que en tot cas no s'inclouria una partida als pressupostos per finançar-ho
Redacció Actualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, està oberta a parlar amb la CUP sobre la possibilitat d'incorporar el referèndum unilateral d'independència, però no a incloure una partida als pressupostos per finançar-lo.

La portaveu, Neus Munté, creu que el termini de divuit mesos previst al full de ruta sobiranista pot modificar-se per culminar bé el procés.

Munté ha assegurat que estan disposats a parlar de tot per millorar el full de ruta, però ha demanat ser rigorosos davant de qualsevol canvi perquè tot element que s'hi incorpori, ha enumerat, ha de tenir un component democràtic, generar amplis consensos i seguretat jurídica i ser homologable des d'un punt de vista internacional:

"Entrar ara en la disquisició de si el referèndum si, el referèndum no. De moment, el referèndum no està contemplat en el full de ruta, i per tant, crec que en l'elaboració del pressupost s'ha de tenir, ara per ara, unes altres prioritats. Això no vol dir que el full de ruta no pugui ser millorat, no pugui ser ampliat."

Munté creu que el 9-N dóna pistes sobre la complexitat d'implantar el RUI, per la qual cosa ha fet una crida a estudiar-lo amb molta cura i discreció.

La portaveu ha afegit que els riscos hi són i que els assumeixen. En aquest sentit ha destacat que alguns poden parlar d'això molt de prop i d'altres en parlen, però no els toca tan de prop.

Segons la portaveu, els comptes del 2017 han d'avançar cap a la independència, però també respondre a les necessitats diàries dels ciutadans.

Tot i que ha assegurat que el RUI no seria un nou 9-N, ha concretat que el procés participatiu del 2014 dóna pistes de la complexitat d'implementar-lo, fet que, segons Munté, s'ha d'estudiar amb discreció i molt de compte.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut