Mariano Rajoy (EFE)

El govern de Rajoy s'atribueix la renúncia provisional de Puigdemont pel 155

Des del PP s'afirma que "la fermesa i la perseverança del govern" espanyol "ha triomfat davant la il·legalitat"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

El govern espanyol considera que la renúncia provisional de Puigdemont a ser investit respon a l'aplicació del 155. Segons fonts de la Moncloa, això no hagués estat possible sense la determinació de l'executiu del PP de fer servir tots els recursos al seu abast. Un relat que parla també de "burla" a la legalitat vigent.

Cap comentari sobre el fons del discurs de Carles Puigdemont, però sí un advertiment. La Moncloa diu que vetllarà pel respecte a la legalitat, inclòs l'ús correcte dels diners públics perquè "un fugitiu de la justícia", diu, "no visqui a costa de l'erari públic".

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit a Carles Puigdemont que no hi ha renúncies provisionals a ser president i ha garantit que l'executiu no permetrà que creï a Bèlgica estructures paral·leles al govern de la Generalitat.

A través de Twitter, el coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maillo, afirma que "la fermesa" del govern del PP s'ha imposat a "la il·legalitat"

A Catalunya, Inés Arrimadas ha destacat que Puigdemont "no ho ha pogut allargar més, i ha hagut de retirar-se i fer un pas al costat avui, el dia del ple del desbloqueig de Ciutadans", i ha constatat que els independentistes "no busquen un president de la Generalitat", sinó que cerquen "allargar l'embolic i el procés, i no enfrontar-se amb la realitat".

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que Carles Puigdemont no ha renunciat a la investidura "per voluntat pròpia", sinó "forçat per la perseverança del govern d'Espanya, les institucions democràtiques del país i el PP".

Des del PSC, el secretari d'Organització, Salvador Illa, ha criticat que Puigdemont "pretengui deixar com llegat una altra proposta sense sortida" i ha exigit que es proposi un candidat a president "viable" que "tregui del bloqueig i la paràlisi" a Catalunya.

ARXIVAT A:
Article 155 Investidura Procés català PP Eleccions 21D Govern empresonat Cs JxCat
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut