L'expresident balear Jaume Matas, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)

El fiscal no demana presó immediata per a Jaume Matas, condemnat a 6 anys de presó per corrupció

El fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, no sol·licita que l'expresident balear Jaume Matas ingressi a presó després que aquest dimarts va ser condemnat a sis anys per corrupció. En el seu escrit presentat aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Palma, el fiscal creu que no cal que Matas sigui empresonat fins que la sentència sigui ferma i sempre que es mantinguin les mesures cautelars actuals per evitar el risc de fuga.
Redacció Actualitzat
El fiscal anticorrupció Pedro Horrach no demana que l'expresident balear i exministre Jaume Matas ingressi de forma immediata a la presó malgrat que aquest dimarts va ser condemnat a sis anys de presó pels delictes de frau, falsedat documental, prevaricació, malversació de fons i tràfic d'influències.

En el seu escrit, el fiscal considera que no cal que la sentència s'executi ara, sinó que es pot esperar fins que sigui ferma. L'advocat de Matas ja ha anunciat que presentaran un recurs al Tribunal Suprem i esperen, diu, que revoqui la sentència. Davant d'aquest recurs i sempre que es mantinguin les mesures cautelars actuals per evitar la fuga, Horrach creu innecessari que l'expresident balear vagi a la presó ara.

Matas es converteixi en el primer exmandatari autonòmic que s'enfronta a una pena de presó en el primer judici del "cas Palma Arena". L'Audiència Provincial de Palma també ha condemnat el periodista Antonio Alemany, a 3 anys i 9 mesos pels delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació i tràfic d'influències. Alemany escrivia els discursos a Matas, que després lloava a traves de les pàgines d'"El Mundo".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut