El DKV Joventut s'endú la Lliga Catalana per un punt a la pròrroga contra el Barça

El DKV Joventut s'ha emportat la Lliga Catalana en una emocionant final, que no s'ha decidit fins a l'últim segon de la pròrroga. Els badalonins han derrotat el Winterthur Barça per un punt de diferència (79-78) amb una última cistella decisiva de Rudy Fernández. I és que els badalonins han protagonitzat una gran primera part aconseguint un avantatge inicial de 9-0 al marcador, ja que els blaugrana no han encistellat fins al minut 4. Fins a l'últim quart, els d'Ivanovic no s'han posat per davant en el marcador i han forçat la pròrroga.
El DKV Joventut ha protagonitzat un inici de partit espectacular posant-se per davant en el marcador amb un 9-0. I és que els d'Ivanovic no han anotat fins als quatre minuts de partit en una cistella obra de Joan Carles Navarro. Durant el primer quart, el ritme i la intensitat del partit l'ha marcat el DKV Joventut, davant un Barça desconcertat i desencentrat, que ha perdut moltíssimes pilotes, sinònim del domini aclaparador dels badalonins. El primer quart ha acabat amb un escandalós avantatge de la Penya, de setze punts, per 26-10, ja que el Barça només ha aconseguit capturar dos rebots en atac. En el segon quart, la tònica del partit no ha canviat gens i ha continuat el domini badaloní amb un ampli avantatge de tretze punts, per 42-29, amb un triple de Williams en l'últim llançament. Els blaugrana han marxat al descans amb el tècnic Dusko Ivanovic més que desesperat. A la segona part, el Barça ha mostrat una certa reacció, tot i que la decisiva no ha arribat fins a l'últim quart. L'entrada de Marconato, Basile i Kakiouzis ha conduït a la millora blaugrana en el tercer quart, oferint un canvi radical en què el Barça ha passat a capturar tots els rebots davant un Joventut que ha anat a la baixa. El tercer quart ha acabat només amb un punt de diferència a favor del DKV, per 54-53. En l'últim quart, el Barça s'ha posat per primera vegada davant el marcador amb un 54-55. Els últims deu minuts de partit han estat d'infart, ja que el marcador reflectia durant bona part només un punt de diferència. El DKV ha comès molts errors provant els llançaments llargs, que no ha pogut transformar i li ha faltat joc interior, i no ha estat a l'altura de la primera part. Àlex Mumbrú, amb un triple, ha forçat la pròrroga, ja que el darrer quart s'ha acabat amb un 67-67. El DKV Joventut ha vist compensat el seu bon inici de partit amb la victòria final. En els últims segons, Rudy Fernández ha fet l'última cistella, que ha donat la Lliga Catalana als badalonins, amb un resultat de 79-78.