El Barça derrota el Reial Madrid i es classifica per a les semifinals de Copa

El Barcelona s'ha convertit en el segon semifinalista de la Copa del Rei, en vèncer el Reial Madrid per 80-79. L'equip de Pesic ha anat darrere en el marcador durant la primera meitat, però després ha dominat el conjunt català, fins als últims minuts. Aleshores, el marcador s'ha igualat, i ha acabat decantant-se justament a favor dels de Pesic. Aquest torneig, doncs, tindrà presència catalana assegurada, ja que una de les semifinals la disputaran el Barça i el DKV Joventut, que s'ha imposat al Manresa.
Una falta de Rodrigo de la Fuente sobre Antonis Fotsis quan el grec anava a llançar un triple quan faltaven vuit dècimes de segon ha desencadenat la tempesta en el clàssic de la Copa perquè els àrbitres li han donat dos tirs en lloc de tres, just amb el marcador en 80-77, i han truncat la possibilitat de l'empat per als blancs. El partit no ha començat bé per als blaugranes. El 6-16 confirmava el bon moment del Madrid. La consistència madridista saltava a la vista. Bennett, el letó Kaspars Kambala i el grec Antonis Fotsis han dominat durant el primer quart. Bennett ha tornat al Reial Madrid els deu punts d'avantatge quan feia poc que havia començat el segon quart (22-32), però, de nou, ha parat aquí. Juan Carlos Navarro n'ha tingut gran part de responsabilitat. La zona madridista li ha obert camí per allargar la seva estadística fins al minut 15 i, entre això i el descans de Bennett, l'avantatge madrileny ha desaparegut gairebé sencer. El retorn del base nord-americà ha detingut l'ascensió blaugrana. Un triple seu després de fer volar al cel del pavelló el mateix Dejan Bodiroga ha tancat la primera meitat del partit amb 47-51 al marcador. De nou, poc premi per a la superioritat com a col·lectiu dels blancs, privats de més recompensa per les ratxes individuals d'alguns barcelonistes. De seguida ha sorgit una altra circumstància que el Madrid no ha fet pagar convenientment al seu rival. El Barcelona ha necessitat quatre minuts i mig per anotar els seus primers punts del tercer quart, però és que els madridistes només n'han fet dos a través de Kambala. Insuficient perquè ningú no lamenti una sequera tan prolongada. A poc a poc, gairebé sense notar-ho, l'aplom que irradiaven els blancs ha anat canviant de samarreta. L'holandès Christian Drejer ho ha posat tot de cop en mans del Barcelona amb dos triples. El primer ha empatat la contesa (59-59 min 28); el segon l'ha portat al costat dels seus (62-59). Era el moment de Bodiroga. El serbi ha començat a jugar un un contra cinc com a base. Les seves característiques fintes, els seus moviments per fer-se buits i tirar, en fi, tot el repertori, han entrar en escena, encara que sense acabar d'inclinar la balança, igualada als pocs segons d'iniciar-se l'últim quart amb triple (63-63) d'un Bennett intensament vigilat que ha deixat per a millor ocasió les penetracions. L'equilibri ara ho inundava tot, el pols esportiu i també la confiança de tots dos equips en el que feien. No obstant això, el Madrid ha reduït tot el seu atac als tirs de llarga distància, s'ha oblidat de ficar pilotes dins de la zona i això li ha generat dubtes en un moment d'altíssima dificultat (67-66 min 34). Lamas ha demanat el temps mort de rigor. Dues pilotes mogudes fins a trobar les mans de Kambala en la pintura, algú que per fi busca el cèrcol en carrera i, de nou, la incertesa (71-72 min 36). Els tirs lliures l'han trencat enmig d'encerts i errors producte dels nervis i la tensió. Allà, el Barcelona tenia les de guanyar i ha guanyat, ajustat i amb polèmica, però ha guanyat. La falta sobre Fotsis per a tot el Madrid, i per a molts més, hauria d'haver estat castigada amb tres tirs lliures. No amb dos. Error greu.