El 2018 tanca amb una pujada de preus de l'1,4% a Catalunya

Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

L'increment de preus es modera a Catalunya. L'any 2018 s'ha tancat amb una inflació de l'1,4%, un punt per sota del que hi havia fa només dos mesos i cinc dècimes més baixa que la del novembre.

Una frenada en l'últim tram de l'any causada per la caiguda dels preus del transport, especialment carburants com el dièsel i la gasolina.

 

 

L'any va tenir dues parts diferenciades, ja que fins abans de l'estiu s'havien registrat pujades més intenses que després es van anar frenant.

Al conjunt d'Espanya, la tendència ha estat la mateixa, i la inflació va ser de l'1,2% a finals de desembre, dues dècimes menys que al novembre.

Catalunya és juntament amb Madrid i les Canàries la comunitat amb la taxa d'inflació més elevada de l'Estat, segons l'Institut d'Estadística.

El 2018, el que més s'ha encarit són les despeses derivades del manteniment de l'habitatge com l'electricitat, que s'ha disparat més d'un 5 per cent.

Els lloguers, segons aquestes dades, s'han apujat un 1,6%. Per contra, l'únic sector que ha baixat, molt lleugerament, és l'oci i la cultura.  

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut