Xavier Domènech, aquest matí, a Madrid

Domènech proposa als partits dos punts comuns: amnistia i anul·lar el 155

El coordinador general de Catalunya en Comú creu que aquestes dues condicions haurien d'anar més enllà de la política de blocs
Redacció Actualitzat
TEMA:
Article 155

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, s'ha acostat al Tribunal Suprem per fer costat a Carme Forcadell i els cinc membres de la mesa del Parlament citats a declarar en aquest tribunal. Domènech ha proposat que les candidatures per al 21 de desembre han de buscar els punts coincidents i no la formació de blocs. En aquest sentit, exposa dues condicions:

 

"Les candidatures haurien d'incloure dos punts comuns: l'amnistia dels presos del conflicte i l'anul·lació del 155. Les candidatures pròpies de la democràcia de Catalunya més enllà dels blocs ho haurien d'incloure."

 

Domènech ha qualificat la situació de "gravíssima", i per això ha demanat que tots els partits que es presentin als comicis autonòmics defensin l'amnistia al president de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'anul·lació de les mesures de l'article 155 de la Constitució.

El líder dels comuns s'ha dirigit especialment al PSOE perquè se sumi a aquesta iniciativa en unes eleccions que, al seu parer, han de servir per "desbloquejar" la situació "duríssima" que viu Catalunya.

 

"Estem gairebé convençuts que el PP i Ciutadans no els portaran, però sí que esperem que com a mínim el PSOE sí que els porti."

 

Segons el diputat d'Units Podem, es tracta d'un problema de "naturalesa política" que no es resoldrà "judicialment", i "menys amb polítiques que semblen més de venjança que de justícia". I ha assegurat que s'està jutjant la mesa per portar al Parlament un debat que hi ha en la mateixa societat catalana.

ARXIVAT A:
Article 155 Procés català Eleccions 21D
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut