Dimiteixen 6 dels 15 membres del secretariat nacional de la CUP

Al comunicat, es parla d'inoperativitat del secretariat i "d'actituds sectàries i maquiavèl·liques"
Actualitzat

Sis membres dels quinze que formen el secretariat de la CUP anuncien la seva dimissió. Els sis membres que han presentat la dimissió són: Ester Rocabayera, Guim Pros, Joel Jové, Omar Diatta, Roger Castellanos i Tomàs Sayes.

En un comunicat publicat aquest matí, els sis integrants de la CUP justifiquen la seva dimissió per "la tensa situació actual de l'organització i el context polítici i social". Consideren que la dimissió de part del seu secretariat és una decisió difícil però necessària per garantir que la CUP torni a tenir un projecte "netament democràtic, transparent i assembleari".

En aquest context, els sis membres dimissionaris del secretariat presenten la dimissió irrevocable del seu càrrec i rebutgen una proposta de dimissió conjunta de tota la cúpula de la formació. Segons el comunicat, una dimissió conjunta donaria "una imatge errònia i cínica de la situació real de l'organització". Al comunicat, es parla d'inoperativitat del secretariat i "d'actituds sectàries i maquiavèl·liques". Segons els signants del comunicat de dimissió, la batalla per obtenir el control dins la CUP ha condicionat la majoria de debats i també la selecció dels càrrecs dels òrgans nacionals i dels integrants del grup parlamentari. 

Asseguren que "s'ha jugat amb els mecanismes de presa de decisions per benefici de posicionament concrets". La carta de dimissió remarca que "el principal paper de la CUP aquest mandat és ser garantía i accelerador del procés independentista".

Resposta del secretariat

L'executiva de la formació ha respost aquest comunicat assegurant que ja s'han iniciat els tràmits per fer efectiva una renovació del secretariat nacional i lamenten que, en una reunió convocada dilluns passat, hi va haver algunes absències significatives, entre elles les de les persones que avui han decidit dimitir:

 

 

El secretariat nacional de la CUP "es reafirma en la convicció que l'assemblearisme continua sent una eina legítima i vàlida de presa de decisions" i remarca que cal treballar per generar consensos amplis. També reconeixen que cal avançar en els debats i en la presa de decisions dins la formació anticapitalista.

En el seu escrit de rèplica, el secretariat de la CUP no vol valorar les acusacions de "sectarisme" fetes pels membres que han dimitit i subratllen que tots els debats s'han fet amb plenes garanties democràtiques

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut