Detinguts quatre directius i jugadors del Calp CF per immigració il·legal

Redacció Actualitzat

Quatre directius i nou jugadors del Calp CF han estat detinguts per delicte d'organització criminal i afavoriment de la immigració il·legal, en el cas dels dirigents, i per trobar-se en situació irregular a Espanya en el dels futbolistes, segons ha informat la Policia Nacional.

Les detencions es van produir aquest divendres a la tarda durant la sessió d'entrenament de l'equip, que milita a la categoria regional preferent de la Comunitat Valenciana.

S'hi va presentar un operatiu de la Policia per detenir als seus responsables: el president, de nacionalitat italiana,, el tresorer, espanyol, el director tècnic, paraguaià, i un altre directiu, també espanyol.

Aquestes detencions són el resultat d'una investigació iniciada a l'agost de 2017 per agents de la comissaria de Benidorm en relació amb una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigració il·legal.

Els agents van comprovar la situació dels jugadors del club, nou dels quals, la majoria de nacionalitat paraguaiana però també colombiana i brasilera, es trobaven en situació irregular al país.

Els tretze detinguts han estat traslladats a la comissaria de Benidorm, on s'iniciarà el procediment corresponent en aplicació de la Llei d'Estrangeria per als nou futbolistes detinguts, i probablement se'ls deixarà en llibertat al llarg d'aquesta tarda.

Els directius passaran, previsiblement aquest dilluns, a disposició del jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia, que s'ha fet càrrec de les investigacions i ha decretat el secret de sumari.  

Els quatre directius del club estan acusats d'un delicte de pertinen a a organització criminal, afavoriment a la immigració il·legal i contra els drets dels treballadors.

Els policies van practicar un registre a la seu del club en què van confiscar nombrosa documentació per acreditar els delictes que imputen als detinguts.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut