Crim masclista: detenen un home per l'assassinat de la parella a la Rambla del Raval

Els serveis d'emergències han hagut d'atendre el fill de la parella de 3 anys
Actualitzat

Un altre crim de violència masclista, aquest cop a Barcelona. Una dona ha estat assassinada aquest dimarts al migdia a la Rambla del Raval de Barcelona a mans, presumptament, de la seva parella. Els Mossos d'Esquadra ja l'han detingut com a presumpte autor del crim i l'han traslladat a la comissaria de les Corts. La víctima ha mort a causa d'una ferida d'arma blanca

Els Mossos han rebut l'avís minuts abans de les 12 del migdia. La víctima ha estat localitzada en un pis de la Rambla del Raval amb un tall al coll.

Els serveis d'emergències han hagut d'atendre el fill de la parella de 3 anys, una altra víctima d'aquest crim masclista.

 

Fins al lloc del crim, s'hi han traslladat tres equips del sistema d'Emergències Mèdiques, tot i que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Ara s'espera que es confirmi si es tracta d'un nou crim masclista. Entre el març i el juny hi ha hagut 1.158 detencions per violència masclista, de mitjana són unes 13 detencions cada dia, segons les dades dels Mossos d'Esquadra. I pel que fa a les denúncies, n'hi ha hagut 2.304. Ara han tornat a créixer amb la desescalada, però són un 23% menys que en el mateix període de l'any passat. És a dir, gairebé una de cada quatre dones estava a casa, amb l'agressor, sense denunciar durant el confinament.

Fa uns dies el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona va donar a conèixer que, entre el 30 de març i el 21 de juny, ha acompanyat més d'un miler de supervivents de violència masclista als jutjats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Igualada, entre altres llocs. I per primer cop, la majoria de peticions que han fet els advocats d'ofici són per violència masclista.

 

Durant el confinament, l'Institut Català de les Dones va reforçar el servei d'atenció telefònica 900 900 120 i va habilitar la línia de WhatsApp 671 778 540, que fa més accessible i immediata la comunicació amb els professionals, que fins ara només es podia fer a través de l'adreça de correu 900900112@gencat.cat.

Les trucades al 900 900 120 han augmentat un 88%: si normalment s'atenien 25 trucades de mitjana, durant el confinament es van doblar.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut