Desenes de persones es colen a Rodalies com a protesta: "Si Madrid no paga, no paguem"

Renfe parla de "frau" i adverteix que es denunciarà les persones que han entrat sense bitllet a l'estació d'Arc de Triomf
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Desenes de joves han fet aquest matí una acció de protesta a l'estació d'Arc de Triomf de Barcelona per denunciar la situació "greu" al servei de Rodalies, operat per Renfe.

En concret, han deixat obertes les barreres d'accés a les andanes, bloquejant-les amb cinta adhesiva, de manera que els usuaris podien passar sense bitllet.

També han enganxat papers a les màquines validadores i a les parets, amb el missatge "Si Madrid no paga, no paguem!".

Rodalies és "un desastre que té responsables", ha declarat una de les portaveus, que també ha retret al govern espanyol l'incompliment de les inversions d'Adif (el gestor de les infraestructures) i de Renfe (el gestor del servei) promeses a Catalunya.

Per aquest mateix motiu, Batec ha fet una crida a la ciutadania a deixar de pagar els bitllets de Renfe a partir de l'11 de maig, d'aquí una setmana.

La mobilització també ha servit per presentar Batec, un moviment juvenil que també vol denunciar altres "dificultats" de les quals responsabilitza "l'estat espanyol", com l'accés a l'habitatge o a una feina en bones condicions.

Integrat, han explicat, per persones procedents del moviment estudiantil, del lleure educatiu i del teixit associatiu, Batec vol ser "un nou espai mobilitzador" que dugui a terme "accions per a la conquesta de drets".


"Frau contra tots nosaltres"

Renfe ja ha respost a aquesta campanya de Batec. En una nota informativa, defensa que "si algú es cola, està cometent frau contra tots nosaltres", perquè "Rodalies és un servei públic que paguem entre tota la ciutadania amb els impostos".

"Entenem que els viatgers puguin protestar i reclamar millores en el servei", afegeix la nota, que recorda que "disposen de multitud de canals per fer-ho".

Renfe reivindica també que "s'està duent a terme un important esforç d'inversió per millorar el servei".

I tanca la nota advertint que "es presentarà la denúncia corresponent" contra "les persones que s'han colat avui".

ARXIVAT A:
Procés català Renfe Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut