Colau: "Convidem la ciutadania a gaudir de la ciutat amb menys cotxes"

La vigília del Dia sense Cotxes, en què Barcelona tallarà el trànsit en una seixantena de carrers, l'alcaldessa de Barcelona defensa un canvi de cultura del cotxe al programa "Els matins"
Redacció Actualitzat

Aquest dijous, coincidint amb l'inici de les festes de la Mercè, Barcelona tallarà el trànsit en una seixantena de carrers, amb motiu del Dia sense Cotxes. L'alcaldessa, Ada Colau, ha subratllat al programa "Els matins", de TV3, que només dos carrers importants, Gran de Gràcia i Via Laietana, estan afectats pels talls. 

Colau ha defensat la necessitat de conscienciar la població sobre el problema de la contaminació i d'afavorir un canvi de cultura del cotxe. L'alcaldessa ha recordat que el principal factor contamintant de la ciutat són els vehicles de motor, i davant les crítiques que es facin talls en un dia laborable assegura que s'ha decentralitzat al màxim en vies secundàries.

"Convidem la ciutadania no només a agafar el cotxe quan sigui estrictament necessari, sinó també a gaudir de la ciutat amb menys cotxes."

Ada Colau també s'ha referit a la polèmica sobre el pregó de les Festes de la Mercè, un pregó que farà l'escriptor Javier Pérez Andújar i que ha provocat que sectors independentistes de la ciutat hagin criticat l'elecció de l'escriptor per les acusacions que ha fet en alguna ocasió al moviment independentista.

Colau respecta que es faci un pregó alternatiu, que farà l'actor Toni Albà, i recorda que Pérez Andujar és un qualificat escriptor. L'alcaldessa recorda a més que l'exalcalde Trias li va lliurar una distinció. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut